26 + 2 νέες παιδικές χαρές το 2022 στον Δήμο Σερρών

ΥΠΕΣ: Τέλος η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δημοσίου
19 Απριλίου 2022
Ηλεκτρονική πλατφόρμα Δήμου Ρόδου για την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού
19 Απριλίου 2022
Show all

26 + 2 νέες παιδικές χαρές το 2022 στον Δήμο Σερρών

Στην κατασκευή 26 νέων παιδικών χαρών στην πόλη και στα χωριά, των Σερρών, καθώς και στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο ΙΚΑ και στον Αγ. Δημήτριο προχωρά το 2022, ο Δήμος της περιοχής.

Σε αυτές προστίθενται και οι δύο παιδικές χαρές σε ισάριθμες περιοχές (Προβατά και Ορεινή), που ολοκληρώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και πρόκειται σύντομα να λάβουν πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, για το πρόγραμμα κατασκευής των 26 παιδικών χαρών στον Δήμο τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, κατά την υπογραφή σύμβασης κατασκευής μιας από τις εν λόγω παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο έτος θα δοθούν προς χρήση 13 νέες σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς παιδικές χαρές στην πόλη και άλλες 13 στα χωριά.

Το επόμενο διάστημα με την υπογραφή των συμβάσεων ξεκινάει η κατασκευή οκτώ ακόμη παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στα παρακάτω σημεία στις Σέρρες: Πλατεία Ειρήνης, Πλατεία Ομονοίας, περιοχή Σιγής( Ναός Αγ.Σπυρίδωνα), Χαρ. Τρικούπη, Βιζυηνού, καθώς και στα χωριά: Κ.Καμήλα, Λευκώνα και Ανω Μητρούσι.

Επίσης, έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και θα κατασκευαστούν μέσω ΣΑΤΑ μέσα στο 2022 δύο παιδικές χαρές, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ στον Προβατά και στα Καλά Δένδρα.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών για το 2022 περιλαμβάνονται επίσης ακόμη έξι παιδικές χαρές, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ στα χωριά Οινούσσα, Χριστός, Κ. Μητρούσι, Βαμβακιά, Αναγέννηση και Άνω Καμήλα.

Επιπλέον, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από χρηματοδοτικά προγράμματα για οκτώ νέες παιδικές χαρές, εκ των οποίων οι έξι στις Σέρρες και συγκεκριμένα στα εξής σημεία: περιοχή ΔΕΗ, Παπαπαύλου, Νιγρίτης, Άνω Καμενίκια, Πλ. Καλυβιών, Σιγής(19ο Νηπιαγωγείο) και οι δύο στα χωριά Κουμαριά και Επτάμυλοι.

Επίσης, μέσα στο 2022 θα αλλάξουν ριζικά οι δύο παιδικές χαρές στην Πλ. ΙΚΑ και στον ναό του Αγ. Δημητρίου.

«Οι 26 παιδικές χαρές θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται το 2022 και οι περισσότερες θα λειτουργούν μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, ενώ το 2023 θα κατασκευαστούν παιδικές χαρές στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας.Έτσι, υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για τις παιδικές χαρές σύμφωνα με τη δέσμευσή μας, ώστε το 2023 να έχουμε μία παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.