417.000 ευρώ για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας

Σε ρυθμούς μεταφοράς μαθητών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
27 Σεπτεμβρίου 2019
Στόχος η δημιουργία δικτύου πολιτισμού – εκπαίδευσης σε κάθε γειτονιά της Αττικής
27 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

417.000 ευρώ για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 για αγορά εξοπλισμού ύψους 417.260 ευρώ, που αφορά την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του δημάρχου, Θεοδόση Καλαντζάκη.
Συγκεκριμένα, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το έργο «Προμήθειες εξοπλισμού για τη διαχείριση καταστροφών στον Δήμο Ιεράπετρας» που αφορά στη βελτίωση-αναβάθμιση της ετοιμότητας και ικανότητας του Δήμου Ιεράπετρας να διαχειριστεί φυσικές καταστροφές.
Στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια εκσκαφέα-φορτωτή, προμήθεια φορτηγού αυτοκινήτου με μηχανισμό ανύψωσης τύπου γάντζου και προμήθεια υδροφόρου οχήματος.
Η παραπάνω υλικοτεχνική υποδομή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρεια Κρήτης, θα βελτιώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Ιεράπετρας στον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας στα διοικητικά όριά του.