4,7 εκ. ευρώ για την εκπαιδευτική υποστήριξης μαθητών με αναπηρία

Παρακολούθηση του παράκτιου χώρου της Κινέτας και της Νέας Περάμου
4 Ιουνίου 2021
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ:«Η πράσινη ατζέντα στην κορυφή της διοίκησης μας»
5 Ιουνίου 2021
Show all

4,7 εκ. ευρώ για την εκπαιδευτική υποστήριξης μαθητών με αναπηρία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, υπέγραψε την υπ’ αρ. 1672/31-05-2021 απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες για τα Σχολικά Έτη 2021-2022, 2022-2023» (ΑΔΑ: Ω5Γ17Λ7-ΑΑΕ).
Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας 9 (Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής) του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.
Στόχος της δράσης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό τίτλο, είναι η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην διαρκή υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Έτσι επωφελούνται άμεσα οι μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες για τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης. Στην σχετική πράξη εντάσσονται και μαθητές ΑΜΕΑ με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π., καθώς και μαθητές που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Στο πλαίσιο της Δράσης προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και οι απαραίτητοι αναπληρωτές.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε δράσεις εξειδικευμένης εκπαιδευτικής και ιδιαίτερα την υποστήριξη Παιδιών με ειδικές ανάγκες. Αυτό επιβεβαιώνει και η σχετική απόφαση ένταξης που υπογράψαμε η οποία έχει προϋπολογισμό 4,7 εκ. € και αφορά τα προσεχή δύο σχολικά έτη. Τα παιδιά μας πρέπει να ζουν και να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές, φιλικό και υγιές περιβάλλον και η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στο μέγιστο δυνατό βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας τους Κοινοτικούς Πόρους του ΠΕΠ Αττικής. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να πετύχουμε τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας που θα διαθέτει δομές οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας».