53 τόνους η ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

ΓΓΠΠ: Γενικό Σχέδιο για τη διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών
10 Φεβρουαρίου 2020
Δ. Σκάλκος: Αναπτυξιακό σχέδιο με στόχευση στην περιφερειακή ανάπτυξη
10 Φεβρουαρίου 2020
Show all

53 τόνους η ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

Τους 53 τόνους έχουν φτάσει τα υλικά που συνελέγησαν στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης από τον Φεβρουάριο του 2019 όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους. Από τότε έχει αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων (κόκκινοι κάδοι), το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής.
Σε αυτά τα σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία. Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υπάρχει σημαντικό ανταποδοτικό όφελος προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα ρεύμα ανακύκλωσης που προσθέσαμε στον Δήμο μας πριν έναν χρόνο, στηρίζεται έμπρακτα από τους ενεργούς πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Τα υλικά που συνελέγησαν έφτασαν τους 53 τόνους. Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων κερδίζουμε διπλά. Πρώτον, διότι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση άλλων υλικών, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που ως Δήμος αποθέτουμε στον ΧΥΤΑ της Φυλής, άρα μειώνονται τα έξοδα του Δήμου. Δεύτερον διότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με τους κόκκινους κάδους ενισχύουμε την Κοινωνική μας Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Συνεχίζουμε στηρίζοντας και ενισχύοντας όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης του Δήμου μας».