


Θεσμική Συνάντηση Μπακούρα – Σαράντη
Συνάντηση με την πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΕΒ) Λουκία Σαράντη είχε ο ισχυρός άντρας της Eldorado Gold Λεωνίδας Μπακούρας.
Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην προοπτική και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της βόρειας Ελλάδας. Η Eldorado Gold, συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προοπτική καθώς εφαρμόζει ένα επενδυτικό σχέδιο υψηλών προδιαγραφών στην Χαλκιδική μέσω της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός.
Παράλληλα όμως, η Eldorado Gold μπορεί να τονώσει την αναπτυξιακή δυναμική και την οικονομία της Θράκης με την υλοποίηση του μεταλλευτικού έργου στο Πέραμα του Έβρου, την ευθύνη του οποίου έχει η θυγατρική της Μεταλλεία Θράκης. Ήδη, για το συγκεκριμένο έργο έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αναγνωρίστηκε από κοινού την ανάγκη προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων στη βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Eldorado Gold αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους άμεσους ξένους επενδυτές στη χώρα μας και μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση των τοπικών, αλλά και της εθνικής οικονομίας, στην αύξηση της απασχολησιμότητας και στην δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού προφίλ για την ευρύτερη περιοχή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ


Το νέο προσοντολόγιο στο Δημόσιο – Τι προβλέπει
