“BODY CHORDS ensemble” στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Επίτιμος Δημότης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Αριστείδης Πατρινός
3 Οκτωβρίου 2019
Πιστός στις δεσμεύσεις του Συμφώνου των Δημάρχων ο Δήμος Ιλίου
3 Οκτωβρίου 2019
Show all

“BODY CHORDS ensemble” στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου ανακοίνωσε την λειτουργία του εργαστηρίου “BODY CHORDS ensemble” από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου που κύριο εργαλείο αποτελεί το σώμα και η φωνή μας.
Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, ώρες 19:30 – 20:30 στο κτίριο ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι). Δημιουργία – διδασκαλία: Μαρία Σαπλαούρα.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση και ενδιαφέρονται για μια εναλλακτική προσέγγιση δημιουργίας ενός μουσικού συνόλου. Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή. Φορέστε άνετα ρούχα κι ελάτε!
Εξερευνούμε δηλαδή τη μουσική που το ίδιο το σώμα μας μπορεί να παράγει, είτε με ηχηρές κινήσεις (body percussion: claps, snaps, stamps κλπ.) είτε με τη φωνή μας (τραγούδι, φωνητικός αυτοσχεδιασμός, χορωδιακά σύνολα κλπ.).
Με βιωματικό τρόπο απελευθερώνεται ο προσωπικός μας ρυθμός (ο οποίος ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο) και κατ’ επέκταση της ομάδας, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ρυθμικά μοτίβα (πολυρυθμίες) με το σώμα, τη φωνή ή/και με τη χρήση μικρών κρουστών μουσικών οργάνων και ξυλοφώνων (όργανα ορχήστρας Orff).
Στόχοι:

  • Να καλλιεργήσουμε την μουσικότητά μας (αίσθηση ρυθμού, ακουστική αντίληψη, μουσική έκφραση και δημιουργία).
  • Να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες του σώματός μας (κινητική ευχέρεια, συντονισμός, αίσθηση χώρου – χρόνου).
  • Να απελευθερωθούμε και να αυτοσχεδιάσουμε κινητικά και μουσικά.
  • Να αναπτύξουμε την ομαδικότητά μας (συνεργασία/επικοινωνία, ικανότητα συμμετοχής στο σύνολο, αμοιβαίος συγχρονισμός).
  • Να περάσουμε όμορφα!