Energy Poverty Advisory Hub (EPAH) στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ορκωμοσία εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Μαλεβιζίου
29 Ιουνίου 2023
Δήμος Σκύδρας: Επιδοτούμενο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων γυναικών ιδιωτικού τομέα
29 Ιουνίου 2023
Show all

Energy Poverty Advisory Hub (EPAH) στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Η τελική εκδήλωση του έργου Energy Poverty Advisory Hub (EPAH), με τίτλο: «Αποτελέσματα τεχνικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης», θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 10:00, στο δημαρχείο της πόλης.
Διοργανώνεται από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε συνεργασία με την ΙΝΖΕΒ ΑΜΚΕ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και κατά τη διάρκειά της θα γίνει συζήτηση με ειδικούς και εκπροσώπους φορέων της περιοχής του Δήμου για τις προτάσεις αντιμετώπισής της ενεργειακής φτώχειας.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η οποία θα αναφερθεί στη συνεργασία του έργου EPAH, που υποστηρίζεται από την Ε.Ε., με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της διάγνωσης της ενεργειακής φτώχειας στο Δήμο και θα συζητηθούν προτάσεις για δράσεις οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν τη μείωση του φαινομένου.
O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι ένας από τους επωφελούμενους Δήμους για την παροχή τεχνικής βοήθειας από το Συμβουλευτικό Κόμβο για την Ενεργειακή Φτώχεια (EPAH).
Η τεχνική βοήθεια διάρκειας 9 μηνών υλοποιήθηκε από το ΙΝΖΕΒ σε συνεργασία με την τεχνική και κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στόχος της τεχνικής βοήθειας ήταν να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη διάγνωση της ενεργειακής φτώχειας στο δήμο και τα αποτελέσματα της διάγνωσης να οδηγήσουν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων για την άμβλυνση του προβλήματος.