My Tzoumerka: Η ψηφιακή εφαρμογή τουριστικής και πολιτιστικής προβολής των Β. Τζουμέρκων

Διάκριση Δήμου Ζίτσας για την αρτιότητα πρότασης του στο ΠΑΑ
18 Δεκεμβρίου 2023
Παραδίδονται επτά σύγχρονες παιδικές χαρές στις γειτονιές της Αθήνας
18 Δεκεμβρίου 2023
Show all

My Tzoumerka: Η ψηφιακή εφαρμογή τουριστικής και πολιτιστικής προβολής των Β. Τζουμέρκων

My Tzoumerka: Η ψηφιακή εφαρμογή τουριστικής και πολιτιστικής προβολής των Β. Τζουμέρκων

Μια σημαντική εφαρμογή περιήγησης και προβολής όλων των αξιοθέατων πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος των Βορείων Τζουμέρκων, έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες της περιοχής.

Πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο», όπως περιγράφει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο απέκτησε μέσω της υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση δράσεων Πολιτικής Προστασίας, τουρισμού και πολιτισμού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο λόγος για το MyTzoumerka, ένα σημαντικό έργο ψηφιακής προβολής και προώθησης της περιοχής, μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο του τμήματος Β’ «Ψηφιακές δράσεις για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος», του υποέργου «Εναλλακτικές δραστηριότητες και δράσεις τουριστικής και πολιτιστικής προβολής», ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προχώρησε στη σήμανση και τεκμηρίωση όλων των αξιοθέατων πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, με παράλληλη δημιουργία εφαρμογής περιήγησης και προβολής, καθώς και στην ψηφιακή αποτύπωση σημείων υψηλής πολιτιστικής αξίας.

Όλα αυτά γίνονται κτήμα του επισκέπτη μέσα από την εφαρμογή για smartphones MyTzoumerka και τον ιστότοπο με πληροφορίες της περιοχής mytzoumerka.gr.

Ειδικότερα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολυμεσικό περιεχόμενο από την κινητή του συσκευή, καθώς στη διάθεσή του υπάρχουν χάρτης με τα αξιοθέατα της περιοχής, οδηγός με αναλυτικές πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος, τα μονοπάτια της περιοχής, οδηγός με τα καταλύματα, τα καταστήματα εστίασης και άλλες επιχειρήσεις, όπως και ένα trip planner.

Στο MyTzoumerka περιλαμβάνεται πολυκαναλική εφαρμογή περιήγησης και προβολής των σημείων ενδιαφέροντος, η οποία παρέχει επιλογή γλώσσας και πληροφόρηση βάσει εντοπισμού θέσης, προτεινόμενες διαδρομές, αλλά και τον σχεδιασμό νέων, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη χρήση online/offline maps, την είσοδο σε multimedia galleries, την άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες της εφαρμογής και τη διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα. Επιπρόσθετα, παρέχεται πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και πανοράματα 360ο.