


Νέες εργασίες σε δρόμους της Λακωνίας
Νέες εργασίες σε δρόμους της Λακωνίας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ένταξη μιας νέας παρέμβασης για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λακωνίας.
Πρόκειται για την πράξη «Συντήρηση της Εθνικής Οδού 39 Τρίπολη-Σπάρτη-Γύθειο και της Επ. Οδού 26 Σκάλα-Γύθειο της Π.Ε. Λακωνίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, η οποία εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου 2026–2030, στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδική ασφάλεια», με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες και άρση καταπτώσεων, κατασκευή και αποκατάσταση τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας και ερεισμάτων, ασφαλτικές στρώσεις, καθώς και σήμανση, ασφάλιση και διαγράμμιση.
Η νέα χρηματοδότηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σταδιακή αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με έμφαση στη συντήρηση των υποδομών και στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις καθημερινές μετακινήσεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ


Έργα 6,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
