Safe AmeA για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη διάθεση του πολίτη από το Δήμο Νέας Ιωνίας
30 Ιουλίου 2020
Δήμος Αθηναίων: “Pocket park” στην Άνω Κυψέλη
30 Ιουλίου 2020
Show all

Safe AmeA για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών

Η πρώτη σύσκεψη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και εκπροσώπων φορέων, με σκοπό την ενημέρωση και διαβούλευση για το πρόγραμμα Safe AmeA που θα υλοποιήσει ο ΚΟΔΗΠ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στην Αγορά Αργύρη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρου Τουλγαρίδη.

Η εφαρμογή, Safe AmeA, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για χρήση της σε όλη την χώρα και από άλλους Δήμους.

Πρόκειται για μια πρωτοπόρα εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα να στηρίξει εμπράκτως τα άτομα με αναπηρία, ειδικά αυτά που αντιμετωπίζουν ζητήματα αυτοεξυπηρέτησης, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Το Safe AmeA σχεδιάστηκε από τα μέλη της Ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου Πατρών με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο Δενάζη και την ερευνητική ομάδα του. Ο καθηγητής, στην διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασε και ανέλυσε την εφαρμογή, ενώ από τους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων, κατατέθηκαν διάφορες απόψεις και παρατηρήσεις.

Η ομάδα διαχείρισης, τις επόμενες ημέρες, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων θα στείλει το link με τις οδηγίες για να αποσταλούν στους Συλλόγους που ενδιαφέρονται, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν, αλλά και να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις πριν την εφαρμογή του προγράμματος τον Σεπτέμβριο.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνη Χαροκόπο και η Οργανωτική Γραμματέας, Ουλιάνα Ίβαντσικ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ Αχαΐας, Νικόλαος Χουλιάρας, το αθλητικό Σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλύρηνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, το Σωματείο ΙΦΝΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος για την Εκπαίδευση Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ», ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Αχαΐας «Αγκαλιάζω», η Δράση «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΕΚΟ), το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Παράρτημα Πάτρας και μέλη του ΚΟΔΗΠ.