Step 2 Smart – Διαδικτυακή ημερίδα για τα Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» από το Δήμο Κω

Δήμος Νικολάου Σκουφά: Ανάπλαση Νταμαριού Πέτα και κατασκευή υπαίθριου θεάτρου
25 Οκτωβρίου 2021
Γιατρούς στα Αγροτικά Ιατρεία ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας
25 Οκτωβρίου 2021
Show all

Step 2 Smart – Διαδικτυακή ημερίδα για τα Συστήματα Ευφυών Μεταφορών» από το Δήμο Κω

Διαδικτυακή ημερίδα για τα «Συστήματα Ευφυών Μεταφορών»διοργανώνει ο Δήμος Κω, στο πλαίσιο της Πράξης Step2Smart, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 10:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εταίροι της Πράξης θα παρουσιάσουν τους τρόπους χρήσης Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών στις περιοχές τους, ενώ ειδικότερα για τον Δήμο Κω, θα παρουσιαστεί η συνολική υλοποίηση της Πράξης Step2Smart και οι δυνατότητες από τις εφαρμογές της τηλεματικής στις Αστικές Συγκοινωνίες, ως εργαλείο για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο.

Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση της ημερίδας μπορούν να κάνουν εγγραφή στο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_-KD0n6R2RMm_Df_irQI2Kg

Ο Δήμος Κω συμμετέχει ως Εταίρος, στην πράξη με την επωνυμία «Step2 Smart», η οποία έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία Πρότυπου Διαλειτουργικού Συστήματος Ανοικτής Αρχιτεκτονικής για την Διαχείριση Αστικών Μεταφορών και Μέτρηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μαζί με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Κύπρου – Τμήμα Δημοσίων Έργων (Κύριος δικαιούχος), το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (Κύπρος), το Πανεπιστήμιο Κύπρου-Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και το Δήμο Χανίων.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά 85% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Πράξης Step2Smart υλοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, πιλοτική δράση στο Δήμο Κω, που αφορά στην υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών λεωφορείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κω προχώρησε στην προμήθεια τηλεματικού εξοπλισμού, οθονών πληροφόρησης (11) εντός οχημάτων λεωφορείων, στην προμήθεια και παραμετροποίηση κεντρικού λογισμικού διαχείρισης στόλου λεωφορείων, στην προμήθεια ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης κοινού σε στάσεις λεωφορείων με ρευματοδότηση (3) και με φωτοβολταϊκά στοιχεία (7) και σε προμήθεια διαδικτυακής εφαρμογής πληροφόρησης για τα δρομολόγια λεωφορείων και σε φιλοξενία των εφαρμογών σε Data Center.