“Your own biodiversity plants pot” και “graffiti green PARKS” στο Δήμο Θέρμης

Δ. Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα προστασίας αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες
14 Ιανουαρίου 2021
Διαδικτυακή Εκδήλωση Δήμου Θεσσαλονίκης – ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τις εργασιακές σχέσεις στην πανδημία
14 Ιανουαρίου 2021
Show all

“Your own biodiversity plants pot” και “graffiti green PARKS” στο Δήμο Θέρμης

Δύο διαγωνισμούς που αναδεικνύουν τις πιο πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, ώστε να αυξηθεί το αστικό πράσινο και ταυτόχρονα να μετατραπούν τα πάρκα σε έργα τέχνης διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Conse-pp, που αφορά στην προστασία της τοπικής χλωρίδας και τη διατήρηση της φυτοποικιλότητας μέσα από τη συλλογή, διατήρηση και αξιοποίηση σπάνιων ή απειλούμενων αυτοφυών ενδημικών φυτών.

Στόχος των δύο διαγωνισμών είναι το ευρύ κοινό να γνωρίσει αυτά τα είδη προτεραιότητας της περιοχής, να τα αγαπήσει και κυρίως να τα προστατεύσει.

Ο πρώτος διαγωνισμός με τίτλο “Your own biodiversity plants pot” αφορά στο σχεδιασμό χώρων πρασίνου. Αναζητεί τις πιο καινοτόμες ιδέες για το πώς μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη, τις επιβραβεύει και τέλος οι νικητές θα δουν τις ιδέες τους να εφαρμόζονται στην πράξη.
Στόχος είναι να επιβραβευτούν οι καινοτόμες εναλλακτικές προτάσεις για την προστασία, αλλά και την αύξηση των μικρών χώρων πρασίνου στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον μέσω του σχεδιασμού πρότυπου «φυτοδοχείου ή παρτεριού βιοποικιλότητας».

Πατήστε για πληροφορίες διαγωνισμού “your own biodiversity plants pot”.

Αν από την άλλη, κάποιος έχει ταλέντο στο graffiti και κάνει μοναδικά σχέδια, τότε μπορεί να συμμετάσχει στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό “graffiti green PARKS” και να βοηθήσει να μετατραπούν τα πάρκα της πόλης σε «έργα τέχνης»! Οι καλλιτέχνες graffiti καλούνται να εμπνευστούν από τα φυτά προτεραιότητας που βρίσκονται στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον και με την καλλιτεχνική τους δημιουργία να τα αναδείξουν και να τα προβάλλουν

Πατήστε για πληροφορίες διαγωνισμού graffiti

Προτάσεις και για τους δύο διαγωνισμούς μπορούν να κατατίθενται μέχρι και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 στις 09:00 π.μ.

Στο πλαίσιο του έργου Conse-pp πραγματοποιήθηκαν δράσεις συλλογής, διατήρησης και αξιοποίησης εβδομήντα σημαντικών ειδών προτεραιότητας, δηλαδή σπάνιων, ενδημικών, απειλούμενων φυτών, για τα οποία συλλέχθηκε πολλαπλασιαστικό υλικό μέσω βοτανικών αποστολών στη διασυνοριακή περιοχή της Μακεδονίας. Τα φυτά αναπαράχθηκαν σύμφωνα με πρωτόκολλο αναπαραγωγής που αναπτύχθηκε μέσα από ερευνητική διαδικασία και κάποια από αυτά εγκαταστάθηκαν ήδη στο «Πάρκο Φυτοποικιλότητας» το οποίο κατασκευάστηκε στην Καρδία του Δήμου Θέρμης.

Το έργο “Improving the conservation of the priority plants in the cross border area” (Βελτίωση της διατήρησης φυτών προτεραιότητας στη διασυνοριακή περιοχή) με ακρωνύμιο “conse-pp” συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των συμμετεχουσών χωρών στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.