Δυτική Αχαΐα: Κινδυνεύει το αγροτικό τιμολόγιο για χιλιάδες γεωτρήσεις στο Δήμο

Ιωάννινα: Εργασίες αποκατάστασης στο Αρχοντικό Καλούδη
4 Νοεμβρίου 2021
“Αέρας” Ιονίου στο Ηράκλειο Αττικής
4 Νοεμβρίου 2021
Show all

Δυτική Αχαΐα: Κινδυνεύει το αγροτικό τιμολόγιο για χιλιάδες γεωτρήσεις στο Δήμο

Σοβαρό κίνδυνο να χάσουν το προνόμιο του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ και να υπαχθούν στο ακριβότερο οικιακό τιμολόγιο, αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ή χρήστες γεωτρήσεων στη Δυτική Αχαΐα, όπως επισημαίνει Δήμος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας «το πρόβλημα προέκυψε αφότου η ΔΕΗ, από τον περασμένο Αύγουστο, δεν περιορίζεται στη βεβαίωση υποβολής φακέλου για άδεια χρήσης ύδατος, αλλά ζήτησε μια σειρά επί πλέον στοιχείων που η συλλογή και κατάθεσή τους είναι δυσχερής για πολλούς καλλιεργητές». Και προσθέτει ότι το πρόβλημα έχει ιδιαίτερη έκταση στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, αφού οι γεωτρήσεις στα όρια του, υπολογίζονται σε 3.000 περίπου.

«Η μετάπτωση από το αγροτικό στο οικιακό τιμολόγιο θα επιβαρύνει δυσβάστακτα τους καλλιεργητές», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Κυριάκος Ορλώφ και πρόσθεσε: «Η συγκέντρωση στοιχείων και η υποχρέωση ανάρτησής τους σε διαδικτυακή πλατφόρμα δεν είναι απλή υπόθεση για τους αγρότες. Το λιγότερο που θα πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια εύλογη και ικανή παράταση στις προθεσμίες υποβολής των σχετικών στοιχείων ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφική συνέπεια για τον αγροτικό κόσμο στο Δήμο μας».