ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το πρώτο “πράσινο” κόμμα που κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές από το 2012

Ξεκινά η κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη
27 Οκτωβρίου 2022
ΚΥΑ: Ποιοι υπάλληλοι και για ποια προβλήματα υγείας στοιχειοθετούν δικαίωμα τηλεργασίας
31 Οκτωβρίου 2022
Show all

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το πρώτο “πράσινο” κόμμα που κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές από το 2012

Τηλεοπτική συνέντευξη του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το πρώτο “πράσινο” κόμμα που κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές από το 2012

Την ευκαιρία να καταθέσει τις θέσεις του Πράσινου Κινήματος για τα σημαντικότερα ζητήματα της επικαιρότητας είχε ο συμπρόεδρος του κόμματος, κ. Κώστας Καλογράνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV του πολύπειρου δημοσιογράφου Γιώργου Βαθιώτη, με τη συμμετοχή και της δημοσιογράφου Μαύρας Σαραντοπούλου.
Πρώτα από όλα ο κ. Καλογράνης αναφέρθηκε στο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου και στα πατριωτικά χαρακτηριστικά του Πράσινου Κινήματος. Ακολούθως ερωτηθείς για την διάσπαση που παρατηρείται παραδοσιακά στον οικολογικό χώρο ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος απάντησε: «Τα πράσινα κόμματα στην Ευρώπη συμμετέχουν στα κοινοβούλια των χωρών τους με εξαίρεση την Ελλάδα και την Αλβανία. Ενώ σε 14 χώρες της Ευρώπης συμμετέχουν και στις κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα ο πράσινος χώρος στο παρελθόν εκπροσωπήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν πράσινοι αλλά εξτρεμιστές αριστεροί και έδωσαν στον κόσμο μία διαφορετική φιλοσοφία στο τι είναι το πράσινο» και συμπλήρωσε ο κ. Καλογράνης: «Δεν είναι τυχαίο πως ένα πράσινο κόμμα στη χώρα μας έχει να κατέβει στις Εθνικές Εκλογές από το 2012 και θα γίνει το 2023, 11 χρόνια μετά, με το Πράσινο Κίνημα».
Στην ερώτηση αν το Πράσινο Κίνημα θα κατέβει αυτόνομο στην εκλογές ο συμπρόεδρος του κόμματος ήταν ξεκάθαρος: «Βεβαίως, μάλιστα στις 14 Νοεμβρίου ξεκινάμε την προεκλογική περίοδο με μία μεγάλη εσωκομματική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο στην οποία και θα ανακοινώσουμε τους πρώτους 100 υπ. Βουλευτές του Πράσινου Κινήματος σε όλη την Ελλάδα και στις αρχές του χρόνου θα ανακοινώσουμε ακόμα 100».
Ο κ. Καλογράνης απάντησε και για τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος ενώ αναφέρθηκε και για το επιτυχημένο μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία της παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με την περιφερειακή Αρχή.
Στο ερώτημα αν θα είναι τα Πράσινο Κίνημα στη Βουλή με ποια κριτήρια θα συνεργαστεί με κάποιο άλλο ή άλλα κόμματα ο Κώστας Καλογράνης είπε: «Ανακοινώσαμε στην ΔΕΘ τα 100 σημεία προγραμματικής σύγκλισης όπως περιγράφονται στο Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης άρα αυτοί που πρέπει να ερωτηθούν είναι τα υπόλοιπα κόμματα αν πραγματικά επιθυμούν να εφαρμοστούν οι πράσινες πολιτικές στη χώρα μας.»
Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το μεγάλο ζήτημα των ανεμογεννητριών και μίλησε και για την έλλειψη ενεργειακού προγράμματος της χώρας μας.
Μάλιστα, αναφερόμενος στα όσα γίνονται με το ρεύμα ο κ. Καλογράνης υπενθύμισε ότι επιβεβαιώθηκε όσα είχε πει στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ίδια εκπομπή πριν περίπου ένα χρόνο.
Επίσης, ο κ. Καλογράνης περιέγραψε την κοστολογημένη πρόταση του Πράσινου Κινήματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού λέγοντας επιγραμματικά ότι το νέο ζευγάρι που παντρεύεται θα παίρνει άτοκο δάνειο 30.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όταν κάνει 2ο παιδί το υπόλοιπο του δανείου παραγράφεται. Στο 3ο παιδί παίρνει άλλες 15.000 και όποια μητέρα κάνει 4 παιδιά φοροαπαλλάσσεται εφόρου ζωής.
Η τελευταία ερώτηση που τέθηκε στον συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος από τον κ. Βαθιώτη ήταν για το αν στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές το Πράσινο Κίνημα θα κατέβει αυτόνομα ή θα συνεργαστεί προεκλογικά με κάποιο άλλο κόμμα για να απαντήσει ο κ. Καλογράνης ότι “το Πράσινο Κίνημα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τα εθνομηδενιστικά κόμματα που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει Γενοκτονία των Ποντίων, ή λένε πως δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος αλλά Νότια Αλβανία κ.α. Το Πράσινο Κίνημα θα μπορούσε να συνεργαστεί με προσωπικότητες οι οποίες θέλουν να έρθουν μαζί μας και να είναι στο μοναδικό εναλλακτικό Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης που μόνο το Πράσινο Κίνημα έχει ανακοινώσει”.
Κλείνοντας ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστας Καλογράνης ανακοίνωσε ότι στην μεγάλη πολιτική εκδήλωση του Πράσινου Κινήματος στις 14 Νοεμβρίου θα είναι εκεί εκτός από τα στελέχη και τους υπ. Βουλευτές και πρώην βουλευτές και γνωστά ονόματα του συνδικαλιστικού χώρου που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ: